Hakasirkus 30v. 1987-2017

Hakasirkus 30v. Special Gaala Studio Donnerissa

22.4. klo 18
liput 9,50 sisältäen väliaikatarjoilun.
Esityksen kesto 2h väliaikoineen.

Special Gaalaan ovat tervetulleita kaikki juhlimaan aikuiseen ikään
päässyttä Hakasirkusta. Lavalla nähdään sirkusammattilaisia ja
nykyisiä harrastajia nuorista aikuisiin.

Hakafestareiden kulttuuripolku päivänäytökset to 20.4. ja pe 21.4.

Kulttuuripolku on sivistystoimen yhteinen hanke. Se on kulttuurilaitosten ja perusopetuksen yhdessä suunnittelema opiskelukokonaisuus, jonka tavoitteena on tutustuttaa kaikki peruskoululaiset paikalliseen kulttuuriin ja kulttuurihistoriaan. Kulttuuripolun lähtökohtana ovat kasvatuksen ja opetuksen yleiset tavoitteet, kulttuuriperinnön siirtäminen ja kehittäminen sekä yleissivistävien tietojen ja taitojen opettaminen. Vierailukäyntien oppisisällöt on suunniteltu tukemaan kyseessä olevan luokkatason opetussuunnitelman mukaista opetusta. Kulttuuripolun tarkoituksena on ammattimaisesti tuotetun kulttuuri- ja taidetarjonnan tuominen osaksi perusopetusta. Kulttuuripolulla halutaan tarjota kaikille peruskoululaisille yhdenmukaiset mahdollisuudet osallistua säännöllisesti erilaisiin kulttuuritapahtumiin.

http://www.hyvinkaa.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kulttuuri/kulttuuripollku

Hakasirkus on tulevana vuonna ensimmäistä kertaa mukana kulttuuripolussa. Sirkuksen kulttuuripolku on suunnattu esikouluikäisille. Sirkustaiteen ohjaaja Mirja Tuomi ohjaa sirkustunteja eskareille syyskaudella ja kevätkaudella eskarit pääsevät seuraamaan sirkusesitystä Studio Donneriin. Esitykset ovat kouluaikaan, joten lavalla olevat Hakasirkus-harrastajat pyytävät koulusta vapautusta aamupäiviksi -näytökset n. klo 9.30 ja 10.30.

Hakafestareiden muut näytökset 22. ja 23.4. Studio Donnerissa

To 20.4.
n. Klo 9 Kulttuuripolku Special 1
n. Klo 10 Kulttuuripolku Special 1

pe 21.4 .
n. klo 9 Kulttuuripolku Special 2
n. Klo 10 Kulttuuripolku Special 2
n. Klo 12 Kulttuuripolku Special 2

la 22.4.
10.00 Special 1
12.00 Sirkusparaati läpi Hyvinkään keskustan
13.00 Special 1

18.00 Hakasirkus 30vuotta Special Gaala

su 23.4.
10.00 Special 2
11.30 Special 2
14.00 Lost
15.30 Lost

Kesäsirkus

5.-7.6. ja 13.-18.6.

Kesäsirkus tarkoittaa harjoituksia, joissa valmistetaan sirkuskokonaisuus. Esityksen teema ja esitettävät numerot tarkentuvat kun esiintyjät ovat tiedossa.
Harjoitukset ovat Villatehtaalla Takomolla ja villatehtaan sisäpihalla. Esitykset (4-5kpl) on suunnitteilla pitää Villatehtaan sisäpihalla, lastauslaiturilla.
Mukaan mahtuu 15 ensimmäiseksi ilmottautunutta yli 9-vuotiasta Hakasirkuslaista, jotka sitoutuvat kaikkiin 2 viikon aikana pidettäviin harjoituksiin ja esityksiin. Harjoituspäivinä pidetään evästauko, omat eväät mukaan.

Nurtsi festarit Lappeenrannassa

8.-11.6.

Nurtsi-festarit ovat kaikkien sirkusharrastajien yhteiset festivaalit! Festivaalilla keskiössä on sirkuksen riemu, yhdessä tekeminen, esiintyminen ja toisten kannustaminen. Tapahtuma muodostuu esityksistä, työpajoista ja toisten harrastajien tapaamisesta. Tervetuloa mukaan joka puolelta Suomea!”

Suomen nuorisosirkusliitto (www.snsl.fi) järjestää joka toinen vuosi valtakunnalliset NURTSI nuorisosirkusfestarit. Perinteikäs tapahtuma on upea! 2015 Kuopion festareilla osallistujia oli n. tuhat, Hakasirkus osallistui 30 hengen voimin. Festareilla on esiintymistä, toisten esitysten katsomista ja workshoppeja. Majoitus on koulun lattialla ja ruokailu kouluruokalassa. Majoituspaketin hinta oli viime kerralla n. 80e. Matkasta koituu myös kuluja, ellei saada avustusta tähän. Festareille voi lähteä kaiken ikäiset Hakasirkusharrastajat, alle 9-vuotiailla olisi hyvä olla omat huoltajat mukana.

Saariston sirkusfestarit Kustavissa

viikolla 27

Saariston sirkusfestivaali on kuukauden mittaineinen sirkustaiteen kulttuuritapahtuma Kustavissa, jossa on hauskoja aktiviteetteja ja esityksiä kaikenikäisille.

Toimitilat sijaitsevat Salminiitun kylässä keskellä kauneinta saaristomaisemaa!

Pauliina Räsäsen, Slava Volkovin ja muiden sirkusammattilaisten workshopeista löytyy paljon opittavaa Hakasirkuslaisille. Tilassa on mahdollista treenata mm. keinutrapetsia. Suunnitteilla olisi majoittua paikallisella leirintäalueella mökeissä ja kulkea pikku-bussilla majoituspaikan ja sirkus studion väliä. Selvitetään ruokatarjousta leirintäalueelta. Saariston sirkusfestareille voi lähteä yli 11-vuotiaat sirkusharrastajat. Festareiden hinta ei ole vielä selvillä.

Kannattaa tutustua järjestäjien sivuihin: www.artteatro.com