Hakasirkus on opettanut, inspiroinut ja tarjonnut elämyksiä toiminnallaan jo vuodesta 1987. Hyvinkään Hakasirkuksella on pitkä taival sirkustaiteen parissa ja paljon on vielä edessä! Taitavat ohjaajat, innokkaat harrastajat ja hurjan ihanat, sirkuksen parissa hääräävät taustavoimat mahdollistavat suorastaan taianomaisen ympäristön sirkustaiteen harrastamiselle.

Hallitus

Hakasirkuksen hallitus toimii 10 jäsenen turvin (puheenjohtaja, sihteeri, rahastonhoitaja + muut jäsenet). Hallitukseen toivotaan aina lisäjoukkoja, koska ilman aktiivista yhteistyötä sirkustoiminta ei kykene kehittymään. Hallituksessa voi olla mukana kuka tahansa. Hallitustyöskentelyyn riittää, että osallistuu kokouksiin, joita järjestetään 3-4 kertaa vuodessa ja tuo omat ideat ja ajatukset mukaan sirkuksen toimintaan!

Varainhankinta

Hakasirkus kerää varoja toimintaansa varainhankinnoilla ja esiintymisillä. Myös lukukausimaksut ovat osa toimintamme perustaa.

Historia

Hakasirkus perustettiin Hyvinkään kaupungin ylläpitämästä sirkuskerhosta. Sirkustoiminta alkoi Hyvinkäällä vuonna 1987 Hyvinkään kaupungin järjestämältä sirkuskurssilta. Hakasirkus ry rekisteröitiin vuonna 1993. Se kuuluu Suomen Nuorisosirkusliittoon ja on osallistunut vuosittain liiton järjestämille sirkusfestivaaleille, joille kokoontuvat sirkusharrastajat ympärin Suomen esiintymään ja tapaamaan toisiaan.

Toiminta

Hakasirkus ry on hyvinkääläinen nuorisosirkus. Se tarjoaa lapsille, nuorille ja aikuisillekin erittäin monipuolisen ja iloisen harrastuksen – sirkustaiteen. Hakasirkuksella on tällä hetkellä jäseniä n. 200 joista suurin osa on 6 – 17 -vuotiaita.

Hakasirkus harjoittelee Hyvinkäällä Villatehtaan Takomolla, jossa sijaitsevat Hakasirkuksen uudet treenitilat. Harjoitusryhmiä on 15. Ryhmät on jaettu iän ja harjoiteltavan välineen mukaan. Ohjaajina on 8 taitavaa ja innostavaa sirkustaiteen osaajaa sekä 17 avuliasta ja osaavaa apuohjaajaa.

Hakasirkus järjesti ensimmäistä kertaa tänä vuonna Hakafestarit! Koko kansalle tarkoitettu tapahtuma, jonka ohjelmistosta löytyi monenlaista nähtävää ja koettavaa. Siellä pääsivät esiintymään kaikki harrastajat omien ohjaajiensa tukemana. Muita esiintymisiä järjestetään tilauksesta. Näiden esiintymisien koko ja sisältö riippuu esiintymispaikasta, harrastajien resursseista sekä tilaajan toiveista. Hakasirkus on järjestänyt koulujen lomien aikana erilaisia leirejä, joissa sirkustemppuja on opeteltu myös vierailevien ohjaajien opastuksella. mm. kesäleiri ja syyslomaleiri.

Sirkuslajit

Hakasirkuksessa on mahdollisuus harjoitella seuraavia sirkuslajeja:

Tasapainoilu –rola-bola, tasapainopallo, yksipyöräiset sekä kireä nuora

Ilma-akrobatia –trapetsi, rengastrapetsi ja vertikaalikangas

Jongleeraus –pussit, renkaat, keilat, diabolo

Hulavanne manipulaatio

Jalkajongleeraus

Permanto-, pari- ja pyramidiakrobatia (käytämme akrobatiaa opettaessa apuna myös vauhdinotto trampoliinia ja hyppynaruja)